IBBS Ifjúsági Barlangtúra és Barlangi Sportterápia egyesület| Barlangtúrák a Solymári-ördöglyukban
Túra útvonalak és típusok
Alap túra

kb. 2-2,5 óra
ajánljuk: általános iskolásoknak, és azoknak a kezdőknek, akik még nem voltak ilyen jellegu barlangban. Alsó korhatár 8 év

A bejárattól lépcsőkön keresztül lemegyünk 40 m mélyre az ún. Pihenőbe. Innen indul a túra. A Pihenő déli végében levő nyílás a Cirkuszba vezet, melynek bal oldali párkányán - sodronykötél segítségével - lehet a másik oldalra jutni, ahonnan kanyargós járat vezet az ismét nagy méretű Labirintus terembe. Néhány méter után két létra, majd kapaszkodólánc segítségével mászunk fel a Szemüreghez, majd onnan ismét két létrán le a Guanó-terembe. Az innen induló Cseppkő-folyosó, majd az ezt követő Morzsoló a túra legizgalmasabb szakasza, melyen áthaladva létrán ereszkedünk a magas Kulissza-folyosóba. Ennek végén kapaszkodunk fel kb. 2 métert, majd az elért kanyargós folyosó végén létra vezet a kijárat előtti vízszintes szakaszba. Itt lábbal előre csúszunk le a járat alakjára utaló Pipa elnevezésű kijáratba.

Képek az alaptúráról
Nagy túra

Nagy túrát a járvány ideje alatt nem tartunk.

Képek a nagytúráról
Tel: 06 (23) 373 551 | info@barlangtura.hu | skype: ibbsegyesulet
© IBBS egyesület
Az oldalakon szereplő anyagok utánközlése kizárólag az egyesület írásbeli engedélyével lehetséges. Minden jog fenntartva.

Fotó: Kállai Márton