IBBS Ifjúsági Barlangtúra és Barlangi Sportterápia egyesület| Barlangtúrák a Solymári-ördöglyukban
Barlangtúrák a Solymári-ördöglyukban
A fokozottan védett Solymári-ördöglyuk barlang Budapest közelében található, és az egyik legalkalmasabb barlang arra a célra, hogy a kezdők is biztonságosan kipróbálhassák az igazi, kúszós-mászós barlangászást, eredeti, kiépítetlen környezetben, mindenféle barlangász előképzettség nélkül is.

Elsősorban csoportok (családok, barátok, osztályok) jelentkezését várjuk.

Túrázókat szakképzett barlangász túravezetők kísérik végig a barlangon, ahol szűk és tágasabb folyosók, majd kisebb termek követik egymást. A járatokban kúszni-mászni kell, a nehezebb helyeken beépített létrák, és kapaszkodókötelek segítik a túrázókat, így bármilyen átlagos fizikumú résztvevő teljesíteni tudja az útvonalat.

A barlang bejárása igazi kalandtúra, kiépítetlen – nincs betonjárda, se beépített világítás, ezért minden résztvevőnek fejlámpás, barlangász sisakot biztosítunk.

A barlang időjárástól függetlenül, egész évben látogatható, hőmérséklete télen-nyáron 10 C°, így nyáron kellemesen hűvösnek, télen melegnek érezzünk a levegőjét.

Figyelem!

A túrákon az átlagostól erősen eltérő testméret (jelentős túlsúly) illetve az ehhez általában kapcsolódó gyenge fizikum, jelentősen nehezítheti vagy lehetetlenné teheti egyes szűkületeken való átjutást.
Hogy erre ne kerüljön sor, a túravezető a túra megkezdése előtt a részvételből kizárhatja azt a személyt, aki szerinte nem felel meg annak a testméretnek vagy fizikai állapotnak, amellyel a túra teljesíthető.

Erre a túravezetőt 13/1998. (V. 6.) KTM rendelet 13. § 7. kötelezi.

Kiskorú személy barlangtúrán szülőjével (törvényes képviselőjével) együtt vagy annak írásos engedélyével vehet részt.

Tel: 06 (23) 373 551 | info@barlangtura.hu | skype: ibbsegyesulet
© IBBS egyesület
Az oldalakon szereplő anyagok utánközlése kizárólag az egyesület írásbeli engedélyével lehetséges. Minden jog fenntartva.

Fotó: Kállai Márton