IBBS Ifjúsági Barlangtúra és Barlangi Sportterápia egyesület| Barlangi sportterápia
Fontos tudnivalók
A barlangtúrákra elsősorban asztmás, légúti allergiás gyermekeket várunk. Alsó korhatár 7 év.

A túrákat hétvégente a budai Ferenc-hegyi-barlangban tartjuk, szombaton délelőtt és délután. A barlangtúrákra előzetesen be kell jelentkezni a 06-23-373-551 telefonon. Találkozó az Őzgida u. és Ferenc-hegyi út sarkán.

Legcélszerűbb öltözék a barlangban: szabadidőruha, és sportcipő vagy gumicsizma. A barlangtúrához minden gyermek kap fejlámpás sisakot és egy overallt, melyet a ruhája fölé húz.

A túrák 2-3 órásak. A barlangban két barlangi túravezető foglalkozik a gyerekekkel. Igen intenzív testmozgás folyik a túra során: kúszás-mászás a barlangjáratokban, itt semmilyen kiépített járda lépcső nincs!

A gyerekekkel lejöhet a szülő, testvér is. A barlangi kúszás-mászás a felnőttektől is sportos hozzáállást igényel.

Az asztmás gyermekek betegségük igazolására a legutolsó részletes orvosi szakvéleményt (fénymásolat), és a kezelőorvos ajánlását kell hozni.

A barlangi sportterápia hatása kb. 10-15-szöri rendszeres túrázás után mutatkozik, aki a barlangozást elkezdi, erre számítson. Ha valamilyen ok miatt mégsem tud részt venni a túrán, feltétlenül le kell mondani, mert egy csoport vár rá ilyenkor, illetve a szabad férőhelyekre bekerülhet valaki.
Tel: 06 (23) 373 551 | info@barlangtura.hu | skype: ibbsegyesulet
© IBBS egyesület
Az oldalakon szereplő anyagok utánközlése kizárólag az egyesület írásbeli engedélyével lehetséges. Minden jog fenntartva.

Fotó: Horváth Péter